Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

"1994 - 2014. Είκοσι χρόνια απο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Απο το δικαίωμα στην μνήμη στο Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό και Μικρασιάτικο ζήτημα σήμερα."

THEY WERE OBSERVERS IN SMYRNI THEY CANNOT BE IN COBANI


THEY WERE OBSERVERS IN SMYRNI

THEY CANNOT BE IN COBANI

 


 

In the European Union one cannot discern leaderships capable to understand that in Kobani it is its own future that is judged. The core values which it must defend. That the beleaguereds and mainly the female ones of Kobani, defend the humanitarian values, the female dignity.
Unfortunately in our country we observe the same gap. Both in the goverment and in the opposition. They lack of sensitivity, education, political skills.
That the country is weak financially due to the blow suffered while being undermined from within, it does imply that is also weak morally and politically. They could be energetic, to speak, to characterize the historic moments, to make comparisons and historical accounts, to suggest.
Approximately, one century ago Europe, U.S.A., the West were observers and not only in Smyrni. They were observers and not only when Santa and Guernica of Pontos were murdered, when the beautiful cities of Pontos were murdered, Tripolis, Kerasounta. They were observers and not only in Guernica. In the dress rehearsal of an ideology of death that later on struck and then flooded Europe up to the Kobani-grand of the time.
Today they cannot be observers, to tolerate with the barbarity of isis and their creators, suppliers and protectors.
Michalis Charalampidis. Polis-agora.blogspot.com  

ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην αίθουσα
Αργοναύται - Κομνηνοί της Καλλιθέας)


ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ

 


                                                                                        


                                                  
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διακρίνει κανείς ηγεσίες ικανές να κατανοήσουν ότι στην Κομπανί κρίνεται το ίδιο της το μέλλον. Οι θεμελιώδεις αξίες που αυτή οφείλει να υπερασπισθεί. Ότι οι πολιορκημένοι και κυρίως οι πολιορκημένες της Κομπανί υπερασπίζονται τις ανθρωπιστικές αξίες, την γυναικεία αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς και στην χώρα μας παρατηρείται το ίδιο κενό. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Στερούνται ευαισθησίας, παιδείας, πολιτικών ικανοτήτων.
Επειδή η χώρα είναι αδύνατη οικονομικά λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε όντας υπονομευμένη στο εσωτερικό της, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατη ηθικά και πολιτικά. Θα μπορούσαν να είναι ενεργητικοί, να μιλήσουν, να χαρακτηρίσουν τις ιστορικές στιγμές, να κάνουν ιστορικούς λογαριασμούς και συγκρίσεις, να προτείνουν.
Έναν αιώνα περίπου πριν η Ευρώπη, οι Η.Π.Α., η Δύση ήταν παρατηρητές και όχι μόνον στην Σμύρνη. Ήταν παρατηρητές και οχι μόνον όταν δολοφονούνταν η Σάντα η Γκουέρνικα του Πόντου, όταν δολοφονούνταν οι όμορφες πόλεις του η Τρίπολη, η Κερασούντα. Ήταν παρατηρητές και όχι μόνον στην Γκουέρνικα. Στην πρόβα τζενεράλε μιας ιδεολογίας του θανάτου που έπληξε και μετά πλημμύρισε όλη την Ευρώπη έως το τότε Κομπάνι γκραντ.
Σήμερα δεν μπορούν να είναι παρατηρητές, να ανέχονται την βαρβαρότητα του isis και κυρίως των δημιουργών, των τροφοδοτών και των προστατών του.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Ημερομηνία: Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Ώρα: 7:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Αίθουσα "Άγγελος Δεληγιώργης" Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί", Δαβάκη 10, Καλλιθέα.

1.   "1994 - 2014. Είκοσι χρόνια απο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Απο το δικαίωμα στην μνήμη στο Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό και Μικρασιάτικο ζήτημα σήμερα."

Ημερομηνία: Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Ώρα: 7:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Αίθουσα "Άγγελος Δεληγιώργης" Συλλόγου Ποντίων "Αργοναύται - Κομνηνοί", Δαβάκη 10, Καλλιθέα.

                                  
                                                                             

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΟΜΠΑΝΙ – ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την ομιλία του στην αίθουσα Αργοναύται  - Κομνηνοί)
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΟΜΠΑΝΙ – ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ
ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ
Την Επιστημονική και Πολιτική δικαίωση δεν την συναντάς μόνο στο απόσπασμα της ομιλίας μου του 1996 όπου προειδοποιώ για την επερχόμενη κατάληξη στο Γερμανικό Λάντ. Ένας νέος άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός και υψηλού ήθους ο Δημήτρης Κεχαγιάς πέρασε αυτό το απόσπασμα μέσω διαδικτύου σε εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά νέους. Οι νέοι άνθρωποι αποκτούσαν μνήμη και η ιστορία δια της νέας τεχνολογίας τιμωρούσε τις ένοχες ψευτοελίτ. Φυσιολογικά θα έπρεπε να προσκληθώ σε ένα τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και όχι μόνον, του Πανεπιστημίου για να μιλήσουμε για αυτό. Αλλού θα το έκαναν.
Η δεύτερη όμως Επιστημονική δικαίωση βρίσκεται στο τέλος της ομιλίας μου. Στην αναφορά μου στις παθολογίες του Τουρκικού Προβλήματος. Για τις ιδέες και την αλληλεγγύη μου προς την Μικρασιατική Άνοιξη αντιμετώπισα έναν διαρκή, προσχεδιασμένο, βρώμικο πόλεμο από τους εδώ εγκατεστημένους πραιτοριανικούς μηχανισμούς. Από την πολιτιστική δεξιοαριστερή νεοεθνικόφρονα χούντα της μεταπολίτευσης. Σε ειδικές συνεδριάσεις, σε σκοτεινές αίθουσες – όπως συνήθιζε η προηγούμενη χούντα - αποφάσιζαν τους τρόπους του βρώμικου πολέμου. Τον συνεχίζουν ποικιλοτρόπως ακόμη και σήμερα, όπως στην «Αυγή» της 20ης Αυγούστου. Πρέπει ένας ευαίσθητος δημοκράτης πολίτης να απαντήσει σε αυτό το Λούμπεν. Να τους πει ότι εγώ το Ποντιακό το έκανα με τους «Ιταλούς», με τον Γκράμσι, όχι τους Ποντίους. Ακόμη και η πρωτόγονη καριερίστικη νομενκλατούρα του ΚΚΚΑΣΟΡ μας είπε «Ιταλούς, Κούρδους». Ποντίους δεν μας είπε. Το έκανε η παρηκμασμένη «Αυγούλα».

Τι θα σκέφτεται ο Σανταίος θείος της μητέρας μου Ιωάννης Πασαλίδης και όχι μόνον αυτός.
Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να ανανεώσουν τους πραιτοριανικούς μηχανισμούς. Αυτοί όμως οι μηχανισμοί κατέρρευσαν από τα κτυπήματα της Ιστορίας και της Αλήθειας. Όταν την δεκαετία του 80’ μίλησα για τις Γκουέρνικες της Ανατολίας δέχθηκα Ατλαντικά και ψευτοαριστερά πυρά. Σήμερα οι λέξεις Κομπάνι - Γκουέρνικα ξαναγράφουν την ιστορία, αποκαθιστούν την ιστορία.
Είναι η εποχή της διανοητικής απελευθέρωσης των Ελλήνων και κυρίως των νέων γενεών.
*Η αφίσα από το βιβλίο Ελληνική Πολιτική Παιδεία.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη


2. 1994 - 2014. Είκοσι χρόνια απο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Απο το δικαίωμα στην μνήμη στο Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό και Μικρασιάτικο ζήτημα σήμερα. 3. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: